#Metoo

 

#Metoo

Dette kom til på grunn av Per Sanberg sitt forlag om å fike til de som ikke lar deg i fred.
#Metoo
Turid Grannegård
Det er to episoder fra tidlig ungdom som jeg kommer på i forbindelse med #Metoo . Vi var en gjeng ungdommer som vanket i et badehus på Jevnaker. Det var bare en vegg mot veien og tak ellers åpent med brygga utover mot Randsfjorden. Skikkelig fin møteplass. Da som nå elsket jeg motorsykler. Jeg var bare 14 år men alle gutta der var greie. De spanderte sjokolade og kino og fulgte meg hjem. Mange kjærester der. Men jeg var ikke kommet til at jeg hadde sex enda. Så en dag en ny gutt, han hadde mc. Så ba han meg med på tur og jeg ble med. En stund der var jeg i lykkeland. Så kjørte han inn i skogen et sted. Jeg var vant til skogen og mc, mye crosskjøring som var spennende så jeg reagerte ikke på det. Etter en stund stoppet han og begynte å ville kline og ta på meg, jeg protesterte. Da sa han at han ville ligge med meg. Jeg sier nei det får du ikke. Han forsetter og så sier han at hvis jeg ikke vil så kjører han fra meg der. Jeg sier bare kjør. Det gjør han. Men jeg vet ikke hvilken skog dette er og er ganske fortvilet. Men begynner å gå i den retningen vi kom fra. Så hører jeg motorsykkel låt og der kommer han tilbake. Jeg blir så redd at jeg gråter og tisser på meg. Han snur mc og sier Jeg får vel kjøre deg hjem. Jeg puster lettet ut og setter meg bakpå og kliner til setet med piss.
Dagen etter er jeg som vanlig på badehuset. Det blir vist frem et ark hvor en har tegnet en naken dame og under sto det hora Turid.Dette var blitt sirkulert inne på glassverket.
Akkurat nå gråter jeg.
Jeg var- jeg vet ikke helt men det var jo ikke meg, jeg hadde ikke sex. Alle på badehuset visste det, men inne på verket hvor det jobbet mange visste ikke det. Så fortalte jeg om episoden dagen før til en av gutta. Så forsvant han sammen med en annen. Etter en stund kom de tilbake og sa at jeg behøvde ikke være redd for HAN mer. Det var en annen som fortalte at de to hadde banket HAN, kledd ham naken og vasket HAN i kaldt vann med piassavakost. Han plaget meg aldri mer.
Episode to Jeg var blitt 15 år. Hadde vært på bøndenes hus og danset noen ganger. Nå elsket jeg og danse og å kjøre motorsykkel, livet var jo bare gøy. Men så en lørdag var det en som klenget og tafset og var vemmelig. Vi hadde danset men jeg ville ikke danse mer og sa takk for dansen. Man var jo høflig og jeg gikk av dansgulvet. Han fulgte etter meg og holdt på ganske lenge. Så jeg sa til en venninne at jeg ville dra hjem. Jeg blir ikke kvitt han fyren. Hun ville bli med så vi gikk til garderoben og skiftet. På den tiden var det også sånn at jeg måtte gå ganske langt for å komme til bøndenes hus og det kunne ikke skje med fine sko. Jeg hadde akkurat skiftet på meg støvletter og puttet stillettskoene i bærenettet. Da kom fyren og begynte igjen.
Da Per Sandberg slo jeg, Ikke med neven men med nettet som inneholdt stilletter. Og jeg traff skikkelig. Så han ble igjen der kan du si. Og jeg og venninnen gikk hjem.
Nå smiler jeg igjen.
I første episode fikk jeg oppreisning av to kjekke gutter jeg tror de var mellom 17 og 18 år. De glemmer jeg aldri. I andre episode greide jeg det selv. Det er jo flere episoder gjennom et langt liv men det får holde med to.
Jeg tenker på alle som har stilt opp i #Metoo og som av mange blir latterliggjort, kaldt for løgnere og mannehatere.
Jeg lurer på om jeg er verdig til å skrive under på #Metoo.Den første episoden er ikke sånn at man gir HAM en real ørefik. den andre var vel på kanten, men da var jeg ikke så redd men sint. Og så var jeg i et offentlig hus hvor det nok ville komme til folk etterhvert.